En morbloggers tanker om opstarten af sin blog


Denne artikel er indeholder et sponsoreret link – holdningen er dog min egen.

Flere og flere af mine veninder er begyndt at være meget aktive på Instagram og efterfølgende har de startet deres egen blog. Jeg forstår godt, at der er noget gamification over, at man lige pludselig kan få mange følgere, og at man kan sidde og hold øje med, hvor mange flere personer (helst danskere), som er begyndt at følge en på Instagram.

Det blev først rigtig sjovt på bloggen

En enkelt af mine veninder har efterhånden fået et par tusinde følgere, og derfor har hun valgt at starte sin egen blog (altså på en hjemmeside). Da jeg er mere en computer-person end smartphone-person, er en hjemmeside meget mere tiltalende for mig.

Derfor valgte jeg straks at vise min interesse for det på samme tid som hende – sådan at vi faktisk endte med at sidde og lave vores hjemmeside sammen over en weekend.

Som tiden gik, kunne jeg godt se, at hun havde lidt mere held med sin blog, end jeg havde.

Forstået på den måde, at jeg ikke havde lige så mange månedlige besøg som hende.

Derfor valgte jeg at gå på Facebook for at finde ud af, hvordan andre bloggere gør. Der fandt jeg så ud af, at man bør tage sig i agt for noget som hedder SEO.

Hvad fanden er “SEO”?

Tjo, det er søgemaskineoptimering, noget som alle der gerne vil blive fundet i Google, bør sætte sig ind i.

Nu bor jeg selv omkring Kolding, og da jeg fandt ud af, at der findes en række super gode virksomheder i Kolding, som rent faktisk har specialiseret sig i at hjælpe folk igang med at alave søgemaskineoptimering af deres blogs, så var jeg jo lykkelig.

(Du kan læse om det lige her: riveronline.dk/seo)

På billedet nedenfor kan du se, hvor meget min hjemmesides antal besøgende steg efter nogle små ændringer på min blog.

Stigning i besøgende efter jeg begyndte at søgemaskineoptimere mine blogindlæg.

Mine take-aways fra min opstart som momblogger:

  • Man skal sætte sig ind i SEO
  • Man skal ikke tro, at bare fordi opskriften er god, så vælter det ind med besøgende, så den “tanke” kan man godt skubbe helt til side.
  • Spørg om hjælp hvis du er i tvivl – der findes så mange mennesker, som gerne vil hjælpe dig igang – og koster det 500 kr. Er det altså godt givet ud, i stedet for, at du sidder og bruger 2 uger på nogle artikler, som ALDRIG vil blive fundet i søgemaskinerne pga. At det ikke er godt nok ift. Konkurrenterne.

Nappede lige et sjovt billede fra deres hjemmeside (dem som jeg var på besøg hos). Da jeg var der, tilbød de af og til, at man kunne deltage på et gratis kursus om SEO – super fedt for sådan en som jeg.

Recent Content