Skal vi nu have bambus i vores strømper?


(Sponsoreret artikel – holdingen er min egen)

Jeg står og skal til at have et barn med min dejlige kæreste. Det er første gang, at vi skal have et barn, og jeg er naturligvis allerede nu (2 måned), begyndt at undersøge hvilke former for tøj og materialer, vi skal have fundet til den lille.

Allerede nu kan jeg godt se, at der er virkelig meget at sætte sig ind i. Når jeg kigger rundt omkring på internettet, finder jeg et hav af gode anmeldelser af diverse materialer – og her må jeg blot lægge mig flat ned, for nøj hvor er folk bare gode til at hjælpe hinanden. Især på diverse forums, hvor der sidder tusindvis af personer, og deler ud af deres erfaringer, sådan at andre ikke begår de samme fejl, eller er bedre rustet til når diverse graviditetstegn bliver synligt.

Bambus vinder terræn

Tager vi eksempelvis strømper, findes der jo et have af materialer som kunstfibre, naturlige fibre, forskellige længder på fibre, animalske fibre osv. Vi skal helt sikkert have fat i en masse uldtøj fra eksempelvis Joha, da det virkelig vinder mange stemmer inde på de forskellige fora.

Derudover fik jeg da lige udvidet min horisont, da jeg  faldt over denne side med strømper i bambus eller bomuld. Bambus var efter min overbevisning blot noget som pandaerne spiser, og noget som man har stående nede i haven et sted (og som tager 100 år at fjerne, hvis man vil til at anlægge noget andet).

(Det var lige et sidespring, sorry)

Bambus’ evne til at være antibakteriel

Så jeg gik da lige i gang med at undersøge hvorvidt bambus rent faktisk er smart at bruge i forbindelse med tøj – for jeg vidste ikke noget på forhånd.

Tarannum Afrin udgav tilbage i 2012 en undersøgelse i Jornal of the Textile Institute, hvor han havde undersøgt bambus og dens venlighed overfor økosystemet.

Undersøgelsen hedder “The origin of the antibacterial property of bamboo”*, som oversat til dansk bliver: “Oprindelsen af den antibakterielle egenskab af bambus”.

Den er 844 sider, så jeg valgte altså at gå læse introduktionen til undersøgelsen samt konklusionen. Det viser sig, at bambus er en miljøvenlig og multifunktionel plante. Da bambusstrømper osv. Kom på markedet tidligere, var der ikke videnskabeligt bevis for, at den havde denne antimikrobielle egenskab. Men Afrin konkluderede, at der var en antibakteriel forbindelse ved brug af bambus i tøjet.

Så altså, det kan godt være, at vi stadig venter på at få et barn, men jeg har allerede været inde og bestille 5 par til os hver – de koster jo ikke alverden.

* Afrin, Tarannum, et al. “The origin of the antibacterial property of bamboo.” Journal of the Textile Institute 103.8 (2012): 844-849.

Recent Content