19 årig million-iværksætter er bekymret for fremtidens unge

Den 19 årige million-iværksætter er bekymret for fremtidens unge: ”Jeg har ondt af mine klassekammerater når de snart møder virkeligheden!”

Netop færdig med 3.G på HHX i Horsens, tidligere elitesvømmer og det sidste år iværksætter og direktør med webshoppen Watery.dk, som for nyligt rundede den første millionomsætning på under 12 måneder. 

19-årig Daniel Johannesen har fuld fart på med både forretning og skole, sidstnævnte er dog slet ikke en nødvendighed har han med tiden indset.

Undervisningen her er nemlig så langt fra den virkelighed, han oplever som virksomhedsejer ude i det rigtige erhvervsliv, at han næsten får ondt af sine klassekammerater når de en dag møder virkeligheden udenfor klasseværelset. 

Mangel på sammenhæng mellem undervisningen og arbejdsmarkedet

At vi i et fag som virksomhedsøkonomi på handelsskolen skal bruge et halvt år på at lære hvordan man bogfører manuelt i et excel-ark, når vi samtidig har utroligt nemme online regnskabsprogrammer til rådighed i dag, som jeg lærte at bruge på en aften, så ser jeg det tydeligt som en stor falliterklæring af den ide om virkelighedsnært undervisning. Hvem udover min farfar bogfører jo i dag stadig manuelt i et excel ark?

Vi skulle i stedet lære hvordan man opretter et CVR, hvordan man bogfører i et regnskabsprogram og hvordan man laver annoncer på Facebook og Google, men det er som om lærerne slet ikke er bevidste om de muligheder.

Moren holder ham fast på trods af ligegyldig læring på gymnasiet

Jeg er i dag 19 år, har netop afsluttet 3.G i sommers og altså en ung iværksætter  med god fart på med min virksomhed Watery.dk, hvor jeg sælger svømmeudstyr og badetøj online. Jeg kunne egentligt godt have droppet ud af gymnasiet for et år siden, for at gå fuldtid med sin virksomhed, men det har aldrig rigtigt været en mulighed, selvom jeg har haft det oppe at vende mange gange.

Min mor havde nemlig ét krav til mig for at jeg overhovedet måtte starte Watery.dk, og det var at jeg skulle gennemføre min gymnasieuddannelse uanset hvordan det nu gik med forretningen. Så det overholder jeg. Det kunne selvfølgelig godt være lidt surt i øjeblikket, hvor jeg ville få langt mere læring hvis jeg i stedet havde brugt tiden i virksomheden frem for det ret ligegyldige, ifølge mig, vi til tider lærer om her i skolen.

Det essentielle mangler

Men jeg er i højere grad bekymret på mine jævnaldrendes vegne, som ligesom jeg, skal gøre Danmark til en endnu større iværksætternation. For med det de efter 3  år på gymnaiset har lært vil langt de fleste ikke engang være i stand til at vide hvordan man registrer en ny virksomhed.

Bare det at lære hvordan man sender en ansøgning om opstart af virksomhed som mindreårig til statsforvaltningen burde være obligatorisk på alle ungdomsuddannelser. Her var jeg  jo selv lige ved at knække nakken, men efter utallige timers læsning og hjælp kom jeg over den bug. Der ville mange af mine klassekammerater bare alle have opgivet for længst, og det er utrolig synd for Danmark som helhed

Daniel Johannesen (f. 1999) stifter af webshoppen Watery.dk, tidl. elitesvømmer i Horsens svømmeklub og netop afsluttet 3. G på Handelsgymnasiet på Learnmark Horsens.

Add your submission

Image Video Audio Embed

This field is required

Drop Image Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

Drop Video Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Supported Services:

Maximum upload file size: 10 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Supported Services:

Maximum upload file size: 5 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported Services:

Processing...

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Comments

comments