Det er fandme hårdt at sidde foran en computer

Ja undskyld mit udbrud i titlen. Men jeg synes faktisk, at det er overdrevet hårdt at sidde foran en computer hele dagen.

Jeg har både arbejdet som håndværker, været i militæret og nu sidder jeg lænket til en stol 7 timer om dagen, 5 dage om ugen, 47 uger om året. 

Havde du spurgt mig for 5 år siden, hvor hårdt jeg troede et stillesiddende arbejde ville være, så havde jeg nok sagt, at det ville være nemt nok. Det ville ikke tære særlig meget på min energi, og jeg ville i hvert fald være klar til at arbejde i haven, lave mad, stryge tøj og endda støvsuge stuen at tænke, at “jeg har sgu brug for en pause til lige at ‘komme mig’ over min arbejdsdag”.

Men det er stik modsat

Jeg er mindst lige så drænet for energi nu, som jeg var, dengang jeg arbejdede som håndværker. Det kan godt være, at jeg ikke bruger særlig meget energi på at bevæge mig rundt, sådan rent fysisk, men derimod bruger jeg nu min hjerne rigtig meget i løbet af dagen.

Det hele skal gå så hurtigt foran en computer, og jeg kan være helt kuller når jeg kommer hjem fra arbejdet. Nogle gange har jeg endda svært ved at tale, og tænke klart, den første time efter arbejde.

Så da jeg i dag loggede på Facebook og så, at man faktisk var begyndt at bruge små legetøjsmøbler til at aktivere kontormedarbejderne hos i en virksomhed, blev jeg faktisk positivt overrasket. 

Paralleller til tiden i folkeskolen

Det kan godt være, at jeg stikker hovedet forbi og får fat i sådan et bobles møbel. Jeg kan i hvert fald godt trække nogle parallerer til dengang i folkeskolen, hvor klassens urolige dreng, fik sådan en rød pude, som han kunne sidde på. 

Jeg kan ikke erindre, om han faktisk blev mere rolig af at sidde på puden – jeg husker nok nærmere, hvor misundelig jeg var på puden. Heldigvis er jeg ikke sat sammen på samme måde længere, så misundelsen har jeg lagt på hylden, og jeg kan derfor med ro i sindet tilslutte mig kollektivet af personer, som nu bruger deres dag foran en computer sammen med et remedier til at aktivere dem.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Comments

comments