I gamle dage var vi altid udenfor

Når vintermånederne efterhånden er ved at være passé, og vi så småt kan begynde at bevæge os udenfor uden at være pakket så godt ind, at vi næsten ikke kan bevæg sig, skal sommertøjet til at frem.

Først kommer regn og så kommer solen – sådan har det været i rigtig mange år. Vi er desværre tilbøjeligt til at gemme os indenfor når det regner, og det synes jeg personligt er en skam, da kan være noget så fantastisk at være udenfor.

I gamle dage var vi altid udenfor

Jeg kommer fra en tid, hvor vi altid befandt os udenfor. Der var ikke smartphones, tablets og computere, som bandt os til strømstikket indenfor.

Nej vi befandt os udenfor, og det var fantastisk!

Jeg husker en sommer, hvor der lige pludselig kom et kæmpe skybrud. Jeg havde aldrig set så meget regn før. Regnen fossede simpelthen ned i flere timer!

Min bror og jeg løb ind i huset, drivvåde, skiftede til badebukser og dykkerbriller, og så kan jeg love dig for, at vi fik benene på nakken.

Der var efterhånden faldt så meget regn, at vandpytterne rundt på gaderne begyndte at tage form som store søer og af og til floder, når vejen havde en tilpas hældning.

Der legede vi ellers i et par timer, rundt omkring i de store søer og floder – sikke et minde!

Det var også dengang, at ens forældre ikke var så overbeskyttende, så vi fik lov til at lege og være børn, uden at vores forældre stod og overvågede os. Vi kunne jo nok selv.

Påklædningen er ofte alt

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, der er kun noget, der hedder dårlig påklædning. Den tankegang kan jeg godt følge – jeg sørger altid for at have godt med tøj med, når jeg skal ud på længere ture.

Vi tager ofte ud i marsken eller på toptur i Norge, hvor ens egen temperatur ofte svinger rigtig meget. Der er det smart at have tøj med til lidt af hvert. Som fingerregel tager jeg altid lidt mindre på, end hvad kroppen skriger efter i første omgang. Du kan altid stoppe op, finde en t-shirt frem i tasken, og så lige tage alt dit overtøj af og tage en t-shirt ekstra på.

(Trick fra militæret)

Når turen går til de lidt varmere lande, går jeg helst bare rundt i sandaler. Det samme gør mine børe – og jeg må sige, at sandaler til børn efterhånden er kommet op i sådan en kaliber, at de kan bruges i en stor periode af året.

badesandal-kids-world

Når det er varmt, går vi helst i sandalerne uden strømper, men når det bliver efterår, og vi er vant til, at være udenfor lidt længere ude på trods af at temperaturen falder, så er et par strømper slet ikke dumme at tage på.

Og det er netop her, at sandaler i mine øjne er helt og aldeles fantastiske, da det er muligt at tage selv tykke strømper på, da det ikke kræver andet end at du blot spænder lidt op for spændet, og så kan dine fødder nemt være der, selvom at der kommer en ekstra centimeter på dens omkreds.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Comments

comments