Restauranterne oplever flere besøgende over hele landet

 Over hele Danmark opleves flere besøgende på restauranter og andre spisesteder. Fra 2012 til 2017 er omsætningen på restaurationerne øget med 42%. På bare det seneste år fra 2016 til 2017 er tallet steget med 8,1% fra 21,4 til 23,1 millioner kroner. Tallene er fundet i statistikken fra HORESTA’s rapport ’Danskernes Udespisevaner’ i samarbejde med TVSyd.dk.

Over hele Danmark opleves flere besøgende på restauranter og andre spisesteder. Fra 2012 til 2017 er omsætningen på restaurationerne øget med 42%. På bare det seneste år fra 2016 til 2017 er tallet steget med 8,1% fra 21,4 til 23,1 millioner kroner.

Alle de forskellige spisesteder som pizzeriaer, grillbarer, caféer, værtshuse, diskoteker og andre restaurationsvirksomheder har oplevet flere besøgende, men restauranterne har oplevet den største stigning.

“Vi oplever endnu flere besøgende, år efter år. Esbjergenserne har genopdatet restaurationsbranchen. Vi er stolte og glade for at så mange Esbjergensere vælger netop Restaurant Dronning Louise, som deres foretrukne esbjergensiske restaurant.”
– Jacob Røn, restaurant Dronning Louise

Jacob Røn har ret i hans observation når han udtaler at der opleves flere besøgende på restaurationen hos Dronning Louise i Esbjerg. Man oplever nemlig en endnu stærkere vækst i de mindre byer.

De store byer som København, Århus og Odense har altid haft mange restaurantsbesøgende, hvor det specielt er oppe i tiden at gå til brunch i hverdagene.

Restaurationsvirksomhederne omsætter for 44 mia. kr.

Omsætning i mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016 2017 %-stigning
RESTAURANTER 16.3 17.0 18.0 19.7 21.4 23.1 42%
PIZZERIAER, GRILLBARER, ISBARER M.V. 4.9 5.2 5.3 5.7 5.8 5.8 18,2%
CAFÉER, VÆRTSHUSE, DISKOTEKER M.V. 5.3 5.2 5.5 5.8 6.0 6.3 18,5%

Ikke uden grund at vi ser en stigning

Det er ikke uden grund at vi ser en stigning i Esbjergensernes udespisevaner, og tiltagende besøg på restaurationer. Der er nemlig skudt flere større og mindre restauranter op i og omkring Esbjerg, med mange forskellige koncepter og stilarter. Disse mange forskellige koncepter logger esbjergenserne ud af egne køkkener og ind på restauranterne.

Men den største stigning i omsætning og besøg skal faktisk findes i de traditionelle restauranter. Det ses også på de mange nyopstartede og igen lukkede restauranter i Esbjerg. Det er nemlig en hård branche, og kunderne er hårde kritikkere. De traditionelle restauranter som førnævnte Dronning Louise oplever derfor en endnu større stigning, da de nyopstartede restauranter ofte må dreje nøglen om igen.

Jeg benytter mange af de esbjergensiske restauranter, men jeg bliver altid ved med at vende tilbage til Dronning Louises restaurant. Efter min anbefaling synes jeg man skal prøve mange af de nye restauranter og koncepter, men jeg ved helt klart hvad der er min go-to restaurant.
– Anders Jytzler

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Comments

comments