Cykelhjelmen er på vej frem hos de unge skoleelever

Ifølge en rapport fra Rådet for større trafiksikkerhed stiger unges brug af cykelhjelme. Den Svenske producent af cykelhjelme, Hövding, oplever ligeledes stor stigning i brugen af cykelhjelme hos danskerne, og nu melder virksomheden om gentagende vækst.

I maj 2017 udgav Rådet for større trafiksikkerhed en rapport som konkluderede, at unge i højere grad vælger at cykle med cykelhjelm, når de skal til og fra skole.

Den svenske producent af den innovative cykelhjelm, Hövding, kan nikke genkendende til tendensen, da deres salg af deres innovative cykelhjelm er steget med 400% sammenlignet med samme periode i 2016

Frederik Carling, som til dagligt er Hövdings administrerende direktør udtaler, at de på trods af den stigende efterspørgsel, stadig ser et kæmpe potentiale for endnu flere brugere af cykelhjelme i Danmark.

– Der er stadig mange, der ikke bruger cykelhjelm i Danmark, men vi kan se en stærk udvikling i løbet af kort tid. Måske er det nemmere at gå fra ikke at bruge cykelhjelm til at cykle med en Hövding, hvor man stadig kan føle vinden i håret og beholde frihedsfølelsen, siger Hövdings administrerende direktør, udtaler Frederik Carling.

Tager man et smut til Sverige og helt specifikt Stockholm, vil du hurtigt kunne konkludere, at du er kommet til en by, hvor cykelhjelmen er mere in end yt.

Op mod 80% af cyklisterne i Sverige cykler med cykelhjelm.

I Danmark er dette tal helt nede på 15%.

Rapporten – 41% af de danske elever bruger cykelhjelm

Ifølge rapporten brugte 41% af eleverne cykelhjelm i 2017, hvilket er en stigning på 6% i forhold til 2016. Rapporten viser ligeledes at det specielt er i områder omkring København at brugen af cykelhjelme er størst.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Comments

comments